Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Jongeren

Door: Gemeente Den Haag
16 mei 2022

https://havenkwartieraanzet.denhaag.nl/reageren-concept-agendapunten

In het Havenkwartier wonen relatief weinig jongeren. Een deel van de jongeren groeit op in een kwetsbare omgeving. Het jeugdhulpgebruik is bovengemiddeld. Ook heeft corona de jongeren niet veel goeds gedaan.Uit de cijfers blijkt dat de meeste meldingen worden gedaan van overlast van jongeren. Ze maken troep, lawaai, hangen in portieken en in auto’s rond de haven en gebruiken lachgas, schrijven bewoners.Een deel van de bewoners denk dat er weinig te doen is voor jongeren in de wijk. Er is behoefte aan een plek waar jongeren kunnen samenkomen. Bijvoorbeeld een skateramp, voetbalkooi, sportveld of buurthuis. Een ander deel van de bewoners vindt dat er wel genoeg aanbood voor jongeren is en wijst naar het strand, het centrum, de haven en de boulevard.Actiepunten

  • Onderzoek naar het relatief hoge jeugdhulpgebruik en mogelijke oplossingen.

  • Ontwikkelen aanpak voor overlast gevende jongeren.

  • Bewoners stimuleren om overlast van jongeren (anoniem) te melden.

  • Welzijn Scheveningen maakt in het Trefpunt (Duindorp) een eigen ruimte voor de jongeren vanaf 18 jaar. Deze gaat na de zomer van 2022 open.

  • Er loopt een rechtszaak over het terugplaatsen van de voetbalkooi aan de Houtrustweg. Het is nog onduidelijk of de voetbalkooi kan worden teruggeplaatst.

Reacties

Opmerkingen

Natascha | 18 mei 2022 20:32

De haven, boulevard en het centrum zijn geen jongerenactiviteit. Er is niets te doen, groepen jongeren op die plekken worden al snel hangjongeren genoemd.

Reageren
Alexander | 19 mei 2022 17:23

ik heb me als jongere ALTIJD vermaakt in ScheveningenJesse | 19 mei 2022 19:46

Hoe zit het met het pleintje aan de Dr. Lelykade voor de Catch? Voorheen waren jongeren hier regelmatig aan het skaten, tegenwoordig staat er een terras...

Reageren


Vragen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Opnieuw

Annuleren