Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Veilige wijk

Door: Gemeente Den Haag
16 mei 2022

https://havenkwartieraanzet.denhaag.nl/reageren-concept-agendapunten

Een kwart van de bewoners ervaart overlast van criminaliteit en drugshandel. Vooral in ‘s avonds en ‘s nachts. Er is overlast van hangjongeren in de wijk. Ze maken troep, lawaai en gebruiken lachgas. Volgens enkele bewoners zijn sommige delen van de haven slecht verlicht.Vooral in de buurt van de Koppelstok- en Mennickstraat wordt geluids- en drugsoverlast ervaren. Er is behoefte aan een vaste wijkagent. Ook willen bewoners meer politie op straat. Het is belangrijk dat mensen overlast melden zodat politie en handhaving hier gericht actie op kunnen ondernemen. Bewoners melden nu nog nauwelijks.Bij het havenzwemmen springen jongeren in het water en klimmen zij via de bootjes het water uit. Dit is gevaarlijk. Daarnaast is er vaak sprake van vernieling van boten en agressie naar booteigenaren.Actiepunten

  • Informatie verstrekken over het (anoniem) melden van overlast.

  • Uitleggen hoe je per straat kunt zien wie de wijkagent is.

  • Een vaste wijkagent voor de omgeving Koppelstok-, Mennick- en Datheenstraat.

  • Buurtpreventieteams (BPT-teams) opzetten. BPT-teams helpen om de veiligheid en de sociale cohesie te vergroten. Bijvoorbeeld door een wekelijkse ronde te lopen en opvallende dingen te melden bij de politie of gemeente.

  • Onderzoeken welke plekken in de haven niet goed verlichting zijn en hier actie op ondernemen.

  • Aanpak tegen overlast van havenzwemmers.

Reacties

Opmerkingen

c. | 18 mei 2022 18:54

Bij melding van bv drugshandel is het handig als de persoon aan de telefoon op de hoogte is/kennis heeft van Scheveningen. Diverse keren melding gedaan om vervolgens politie zoekend te zien rondrijden. Onderaan bij de haven is dus niet de Vissershavenweg waar de woningen/winkels staan....maar de weg die parallel loopt...onderaan bij de haven.

Reageren


Anne | 19 mei 2022 05:39

Bewoners melden nauwelijks ?
Er is veel geluidsoverlast en gedoe in de wijk bv Menninckstraat waardoor je jezelf niet veilig voelt.Politie komt niet als je belt waardoor buren het onder elkaar zelf oplossen en niet alleen met de mond ook met de vuist.

Reageren


Silvia | 19 mei 2022 20:16


Die herkenning van wijkagenten zou je per straat zou je kunnen realiseren door op elke straat hoek per straat hufterproof fotoborden van de toegewezen wijkagent te plaatsen, met daarbij het telefoonnummer en dagelijkse bereikbaarheid van desbetreffende wijkagent. Daarbij ook het bij onraad politie alarmnummer, GGD, grofvuildienst klachtendienst en brandweer nummer toegevoegd worden. Dit om bewoners directe ter plaatsen te ondersteunen.

Reageren


Silvia | 19 mei 2022 20:24

Nog een actie voor veiligheid, is onze gezondheid die bedreigd kan worden door ratten, muizenplagen en ander ongedierte dat door zwerfvuil en op straat achtergebleven etensresten ontstaat. Zo ook de naast volle ondergrondse containers gedumpte vuilniszakken. Een oplosvoorbeeld kun je vinden op de Zuid-Hollandse eilanden, waar sommige gemeenten de lantaarnpalen voorzag van haken waaraan je de vuilniszak buiten het bereik van ongedierte kan hangen. Dus bij elke container unit een vuilniszakpaal.

Reageren


Olfien | 19 mei 2022 23:16

Ik zou graag meer politie willen zien. Die een of twee keer dat er een politieauto langskomt, daar lachen die gasten om. Ze verdwijnen als de politie in de verte aankomt en een kwartier later zijn ze er weer. Straatraces drugs- en lachgasgebruik, het is weer in volle hevigheid terug. Ook zwerfafval is een groot probleem. En dan moet het zomerseizoen nog komen.

Reageren


Vragen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Opnieuw

Annuleren