Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Schone wijk

Door: Gemeente Den Haag
16 mei 2022

https://havenkwartieraanzet.denhaag.nl/reageren-concept-agendapunten

Veel mensen klagen over hondenpoep. Rommel op straat eindigt op de derde plek van ergernissen. Het gaat om grofvuil op de stoep, afval naast ondergrondse restafvalcontainers (ORAC’s) en de bezoekers van winkels en restaurants die voor afval zorgen. Ook de soms sterke wind en meeuwen die prullenbakken plunderen zorgen voor zwerfafval.Er zijn meer mensen in het Havenkwartier komen wonen. Het is belangrijk om de afvalinzameling hierop aan te passen. Er zijn op dit moment twee afvalsorteerstraatjes in de wijk. Waarschijnlijk komen er drie afvalsorteerstraatjes bij op de Hellingweg, Hellingkade en Kranenburgweg.Actiepunten

  • Aanpak hondenpoep met bewustwordingscampagne voor hondenbezitters, extra inzet om de wijk schoon te maken en te houden en meer handhaven op de opruimplicht van hondenpoep en het bezit van hondenpoepzakjes.

  • Informatie delen over hoe bewoners overlast van zwerfafval kunnen melden. Bewoners en de gemeente hebben samen een rol in de aanpak van zwerfafval. De gemeente haalt het afval op. Het is belangrijk dat bewoners weten hoe ze zwerfafval kunnen melden en dit doen. Zo kan de gemeente hierop handhaven.

  • Een werkgroep instellen van bewoners, bewonersorganisatie en de gemeente om de overlast van hondenpoep en zwerfafval aan te pakken.

  • Uitbreiden ondergronds afvalcontainers op het voormalige Norfolkterrein voor het gescheiden inzamelen van afval (papier, glas, textiel en PMD).

Reacties

Opmerkingen

PETER | 18 mei 2022 19:26

Helaas wordt de blinde muur in de Koppelstokstraat tussen nummer 200 en 202 nog regelmatig gebruikt om grof vuil neer te gooien. Ook in het strookje waar ooit groen had moeten groeien, maar verziekt is door honden-urine ligt al weken een stukje muur. Wie dat daar heeft neer gegooid weet niemand. Ook wordt het stuk vaak gezien als dumpplaats voor huurscootertjes. Heb al eerder met een wijkagent gesproken over eventuele camera beveiliging, zodat dader[s] op beeld staan. Helaas werd dat afgeraden.

Reageren
Jesse | 19 mei 2022 19:22

Eens... Volgens mij is de paarse scooter die daar al twee weken om de hoek staat van de Datheenstraat ook gedumpt.Arsen | 18 mei 2022 20:03

Helaas heeft mijn favoriete buurt van Scheveningen veel huisdierenpoep op straat. Zeker in de wijk Korbootstraat. Het zou geweldig zijn om dit te veranderen en ten goede te beïnvloeden!

Reageren


Anne | 19 mei 2022 05:18

Menninckstraat ook onder de hondenpoep zelfs voor je voordeur

Reageren
Jesse | 19 mei 2022 19:24

Eens, Koppelstokstraat idem dito. Als je de straat uitloopt zonder op te letten heb je geheid poep onder je schoenen!Monique | 19 mei 2022 14:02

Veel straatvuil in Koppelstokstaat bij ten hoogte van Action en ook rondom Jumbo bij Van Bergenstraat.
Te weinig schoonmakers voor verwijderen (dagelijks) staatvuil. Ook te weinig onkruid verwijderen in het havengebied.

Reageren


Jesse | 19 mei 2022 19:20

Wellicht is het mogelijk om plantenbakken rondom de afvalcontainers te plaatsen. Als ik de verhalen in de krantjes mag geloven zorgt dit ervoor dat er minder grofvuil wordt gedumpt rondom deze containers. Dit is zeker bij de twee plekken in de Datheenstraat een paar keer per week het geval.

Reageren


Vragen

Ingrid | 18 mei 2022 16:40

Komen er ook GFT containers bij de nieuwe afvalstraatjes?

Reageren


Marjolein Gemeente Den Haag | 24 mei 2022 15:41

Nee, er komen geen GFT containers bij de nieuwe afvalstraatjes. Er wordt papier, glas, textiel en PMD ingezameld.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Opnieuw

Annuleren