Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Groene wijk

Door: Gemeente Den Haag
16 mei 2022

Bewoners willen meer groen in de wijk.

Bewoners willen meer groen in de wijk. Meer groen helpt tegen hittestress, wateroverlast en geluidsoverlast. Ook zorgt het voor meer biodiversiteit en een betere uitstraling van de wijk.Het Havenkwartier is erg versteend en is op warme dagen zeer gevoelig voor hittestress. Vergroening van de openbare ruimte is daarom nodig.Bewoners geven nadrukkelijk aan dat de Dr. Lelykade groener kan. Dit rekening houdend met de maritieme functie van de kade. Hoewel dit ook is opgenomen in het Havenconvenant, is het goed hier opnieuw aandacht voor te vragen binnen de gemeente omdat hier nog geen geld voor is vrijgemaakt.Bewoners kunnen zelf ook helpen de woonomgeving te vergroenen. Er zijn een aantal regelingen om zelf aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld Operatie Steenbreek en het NK Tegelwippen van Duurzaam Den Haag. Ook is er een groene dakensubsidie en zijn er dakcoaches die advies geven. De wijkagenda kan dit soort initiatieven onder de aandacht brengen.Actiepunten

  • Mogelijkheden voor vergroening in kaart brengen voor woonstraten in (ernstig) versteende buurten.

  • Vergroening Dr. Lelykade opnieuw binnen de gemeente op de agenda zetten voor financiële dekking en realisatie.

  • Informatie over bestaande initiatieven delen om zelf aan de slag te gaan met meer groen in de straat.

Reacties

Opmerkingen

Ingrid | 18 mei 2022 16:35

ik zou ook graag groen zien in de Menninckstraat en koppelstokstraat en dan met name BOMEN! met een beschermring eromheen.

Reageren


Cees | 19 mei 2022 09:23

Het gehele gebied langs de Hellingweg is versteend, ook daar zijn er mogelijkheden "stenen eruit, groen erin"

Reageren
Olfien | 19 mei 2022 23:00

Heel erg mee eens. Meer groen maakt dat mensen zich anders gedragen. Bovendien is de haven een visitekaart voor buitenlandse gasten. Ik neem aan dat Den Haag zich van zijn beste kant wil laten zien.Anne | 19 mei 2022 06:03

Nee.. geen groen in de menninckstraat dat zorgt ervoor dat honden daar worden uitgelaten en het is al een poepstraat

Reageren


Alexander | 19 mei 2022 10:04

Het zou super zijn als er meer groen komt!
De reeds geplante grassen zijn al super mooi. Het valt me op dat de aangeplante Grove Denen niet echt aanslaan. De olijfwilg struik is een goede optie. Draagt heel jaar blad, kan tegen wind, regen en schaduw.
Het groen in de Treilerdwarsweg zou mijn inziens met kastanjehek moeten worden omheind. Het is nu een kak en pisveld voor honden en wordt plat gelopen. Is zonde want het is een mooie groenstrook. Het haven gebied bezaaid met hondenpoep. Helaas.

Reageren


A. | 24 mei 2022 11:33

Helemaal met Natascha eens, groen voor de dr Lelykade is wat mij betreft m.n. bestemd vh laatste stuk talud verversingskanaal. Want de havenfunctie staat al genoeg onder druk, en alle buurten moeten leefbaar worden. Leefbaar voor zowel ons bewoners, als voor insecten en groen. Want we KUNNEN niet zonder elkaar. Door het laatste stuk talud te vergroenen, bieden dit voor de hele buurt én insecten groen- verbindingen aan. Als insecten & vogels kunnen leven, komt de rest vanzelf voor ons….

Reageren


Vragen

Ingrid | 18 mei 2022 16:34

waarom wordt er alleen over groen op de Dr. Lelykade gesproken?

Reageren
c. | 18 mei 2022 18:47

Helemaal mee eens! Scheveningen is groter dan alleen de dr. Lekykade. Groen verdelen !!!

Marjolein Gemeente Den Haag | 24 mei 2022 15:16

Dit is misschien niet goed naar voren gekomen in de tekst maar we gaan de mogelijkheden voor het vergroenen van woonstraten in de wijk in kaart brengen. Ook de hier genoemde straten nemen we daarin mee. De vergroening Dr. Lelykade wordt hier expliciet genoemd omdat dit al is opgenomen in het Havenconvenant maar stil ligt vanwege een gebrek aan financiën. De wens is om dit opnieuw te agenderen zodat er opnieuw geld gezocht gaat worden voor realisatie hiervan.Natascha | 18 mei 2022 20:22

De hele wijk heeft meer groen nodig, niet alleen de Dr. Lelykade. Bomen, struiken en bloeiende planten. Voor de bewoners en voor de dieren en insecten.
Het talud van het Verversingskanaal langs Kranenburgweg en Houtrustweg moet vergroend worden. In de plantsoenen niet alleen zeehaver en helmgras.

Reageren
Alexander | 19 mei 2022 10:10

Het is nu super saai gras loopgras inderdaad. Plant duindoorn, rozenbottel, zeegrassen en andere duinbeplanting. Dan zit het zo vol met diverse dieren, insecten en vogels.Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Opnieuw

Annuleren